ساخت و بهره برداری مراکز تجاری در ایران، بیانگر این واقعیت است که هدف از اینگونه سرمایه گذاری ها صرفاً، بازگشت سرمایه از طریق ارزش افزوده ناشی از فروش واحدهای تجاری مستقر در این مراکز بوده است. در این میان، سرمایه گذاران مراکز تجاری، نیازی به برنامه ریزی و پیش بینی های لازم در بخش های مرتبط با حوزه بهره برداری و فعالیت های تجاری آتی مراکز را نداشته و راه حل فروش بهترین ضمانت بازگشت سرمایه گذاری محسوب میگردید. با گذشت زمان و تغییر شرایط، معادلات حاکم بر بازار مراکز تجاری در کشور نیز دگرگون شده و به تبع آن، سرمایه گذاران اینگونه مراکز، نیازمند برنامه ریزی صحیح در بخشهایی گردیده اند که تا کنون از دید ایشان مغفول مانده بود.
در شرایط کنونی صنعت ساخت اماکن تجاری، رعایت استانداردهای طراحی – معماری، کیفیت مصالح موقعیت قرارگیری و سایر موارد فنی مرتبط با فیزیک پروژه، دیگر به تنهایی تضمین مناسبی جهت استقبال مشتریان از اینگونه مراکز نمی باشند. در کنار تمامی موارد فوق که تعیین کننده چارچوبهای مهندسی ساختمان مراکز خرید محسوب می گردند، برنامه ریزی در بعد بهره برداری و پیاده سازی ترکیب صحیحی از فعالیت های تجاری از الزامات فرایند ساخت و بهره برداری مراکز تجاری محسوب میگردد.
گزینش مناسب کاربری ها و اصناف، تخصیص بهینه سطوح به هر کاربری، تلفیق و ترکیب صحیح اصناف در کنار یکدیگر، تخصیص متراژ بهینه به هر واحد، پیش بینی و َلحاظ شاخص های مد نظر نام های تجاری در مجتمع و بهینه سازی پلان های معماری با الگوی بهره برداری از جمله مواردی میباشند که در فرایند راه اندازی و بهره برداری مراکز تجاری از اهمیت بالایی برخوردار بوده؛ به طوری که موفقیت آتی مراکز تجاری در گرو رعایت تمامی این شاخص ها میباشد.
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید