مجتمع های تجاری و خرده فروشی

مجتمع های تجاری و خرده فروشی | بررسی عملکرد مجتمع های تجاری از منظر خرده فروشی

مجتمع های تجاری و خرده فروشی

پدیده گردشگری داخلی و رواج هرچه بیشتر آن در جوامع امروزی موجب پرطرفدار شدن پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری شده است. تاثیر مجتمع های تجاری و خرده فروشی برروی یکدیگر و ریشه و دلایل شکل‌گیری مجتمع‌های تجاری، از مواردی است که می‌خواهیم در این مقاله بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

مجتمع های تجاری و خرده فروشی

سرمنشاء مجتمع های تجاری و خرده فروشی در آن‌ها

مجتمع‌های تجاری که امروزه وجود دارند در قدیم به این شکل نبودد و بازار‌ها و بازارچه‌های محلی یا شهری به جای آنها فعالیت می‌کردند. در واقع بازار‌های قدیمی سیستم کار خاص خود را داشتند و از بعضی جهات با پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری امروزی تفاوت داشتند. در بازارچه‌های قدیمی اساس بر حمایت بود و فروشندگان کمتر با یکدیگر رقابت می‌کردند و به دنبال به دست آوردن سهم فروش کل بازار نبودند. اما هم بازار‌های قدیمی و هم مجتمع‌های تجاری امروزی هدف مشترکی به اسم فروش داشتند، در واقع هردو محلی بودند که نیاز‌های مشتری را با محصولات خود برطرف می‌کردند و چرخه اقتصاد را به حرکت درمی‌آوردند.

تعریف خرده فروشی

برای درک بهتر اهمیت مجتمع های تجاری و خرده فروشی باید بدانید تولیدات انبوهی که توسط کاخانجات صورت می‌گیرد، باید از راه‌های مختلفی به دست مردم برسد تا مردم آن را بخرند و از آن استفاده کنند و هزینه آن به جیب تولیدکنندگان برگردد، تابه این ترتیب پول در این حلقه‌ها دست به دست شود و چرخه اقتصاد حرکت کند و رونق داشته باشد. خرده فروشی فرآیندی است که طی آن محصولات و تولیدات صنعت تولید، به صورت مستقیم به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

پیشنهاد مقاله؛
سیرکولاسیون و سفر مشتری در مجتمع تجاری به چه معناست؟

آخرین مرحله از این چرخه خرده فروشی نام دارد که از جهات مختلف بسیار مهم و حیاتی است. اگر محصولات تولیدی در بخش صنعت با بهترین کیفیت تولید شوند و بهترین خدمات پس از فروش را داشته باشند، تا وقتی که مشتری نهایی حاضر به خرید آن محصول نشود، هیچ فایده‌ای ندارد.

اصول و استانداردهای خرده فروشی در مراکز خرید

اهمیت خرده فروشی

معمولا جنس و کالا وقتی در کارخانه تولید می‌شود، توسط یک واسطه به‌صورت عمده خریداری می‌شود و با قیمتی بالاتر به بنگاه‌های اقتصادی کوچکتر فروخته می‌شود و آنها نیز با واسطه‌هایی این جنس‌ها را به خرده فروش‌ها می‌فروشند و مرحله آخر (فروش محصول به مصرف‌کننده) نیز در اینجا اتفاق می‌افتد.

همه این فرآیندی که توضیح دادیم به شرطی اتفاق می‌افتد که مصرف‌کننده نهایی حاضر به خرید محصول و پرداخت بهای آن باشد، درغیراین صورت هیچکدام از این بنگاه‌های اقتصادی یا صنعت تولیدکننده کار نمی‌کنند. درواقع مجتمع‌های تجاری، مجرای مهمی برای فروش محصول به مشتری نهایی هستند و در تصمیم‌گیری او بسیار موثر است. پس اینجاست که اهمیت مجتمع های تجاری و خرده فروشی در فروش محصول نهایی و همچنین تاثیر آنها بریکدیگر را متوجه می‌شویم.

دلایل اهمیت مجتمع‌های تجاری برروی صنعت خرده فروشی

مجتمع‌های تجاری به‌دلایل مختلفی برروی خرده فروشی تاثیرگذارند و می‌توانند موجب رشد و رونق هرچه بیشتر آن بشوند. دراین بخش بعضی از این دلایل را بررسی می‌کنیم.

حضور متمرکز صنف‌های مختلف

مجتمع های تجاری و خرده فروشی امروزه 2 شکل دارند. یک دسته از پاساژ‌ها، فروشگاه‌های مختلفی در خود جا داده‌اند و انواع محصولات درآنها فروخته می‌شود، دسته دیگر پاساژ‌ها و مجتمع‌های تجاری آنهایی هستند که به صورت متمرکز و نیمه‌متمرکز فعالیت می‌کنند و یک یا چند صنف خاص در آنها مشغول به کار هستند.

پیشنهاد مقاله؛
پله برقی سبد خرید Shopping cart escalator

این نوع پاساژ‌ها توسط یک سیستم واحدی مدیریت می‌شوند و این موضوع به فروش بالاتر آنها کمک می‌کند. مثلا فروشندگان یک پاساژ که در حوزه پارچه مشغول به کار هستند، با یک مدیریت هماهنگ تصمیم می‌گیرند که قیمت برخی کالا‌ها را از یک قیمت مشخص پایین‌تر نیاورند و به فروش نرسانند. این امر باعث می‌شود بازار رقابتی ایجاد شود و تعادل بازار حفظ شود و مشتری‌ها همه سراغ یک فروشگاه نروند و همه غرفه‌ها و فروشگاه‌ها پاخور داشته باشند و مشتریان به آنها رفت و آمد کنند.

اصول و استانداردهای خرده فروشی در مجتمع های تجاری

درنظرگرفتن امکانات تفریحی در مجتمع‌های تجاری

از دیگر مواردی که می‌توان برای تاثیر مثبت مجتمع های تجاری و خرده فروشی برروی یکدیگر ذکر کرد، وجود مکان‌های تفریحی مانند سینما و شهربازی در پاساژ و جو شاد حاکم بر مجتمع‌های تجاری است. درواقع برخلاف بازارچه‌های قدیمی که مردم فقط برای خرید اقلام موردنیاز خود به آنجا می‌رفتند، پاساژ‌های امروزی محلی برای تفریح و گذراندن اوقات شاد برای افراد و خانواده‌ها است.

این موضوع باعث می‌شود که خرید کردن علاوه‌بر تامین نیاز، یک روش برای تفریح کردن باشد که این مساله باعث رونق بیش ازپیش صنعت خرده فروشی می‌شود. درحقیقت اگر مردم صرفا با هدف استفاده از امکانات تفریحی یک مجتمع تجاری به آنجا بروند، باز هم موقعیت خوبی برای فروشگاه‌های مختلف درون پاساژ به ‌وجود می‌آید که بتوانند با دکور مناسب و جذاب و ترفند‌های مختلف بازدیدکنندگان را به سمت خود بکشانند و محصولات خود را به آنها بفروشند.

دسترسی آسان و فضای راحت

یکی از مواردی که کمک می‌کند صنعت خرده فروشی رونق بیشتری بگیرد و خرید تبدیل به یک امر آسان و بی‌دردسر برای مشتری بشود، آسان بودن دسترسی به مکان‌های خرید است. اینکه مردم هرزمان که بخواهند بتوانند با یک هزینه پایین و سرعت نسبتا بالا از خانه خود به مرکز خرید بروند، تاثیر بسیاربالایی برروی رواج پاساژگردی دارد و یک عامل بسیار مهم برای رونق بیشتر مجتمع های تجاری و خرده فروشی است.

پیشنهاد مقاله؛
سرزندگى محيطى در مجتمع هاى تجارى و مراكز خريد

امروزه اکثر پاساژها و مجتمع‌های تجاری مهم، به خطوط مترو و BRT دسترسی دارند و بازدیدکنندگان می‌توانند با یک هزینه کم خودشان را با این مکان‌ها برسانند. درضمن اگر افراد بخواهند با ماشین به این پاساژ‌ها بی‌آیند، می‌توانند بدون دغدغه این کاررا انجام دهند؛ زیرا مجتمع‌های تجاری بزرگ دارای پارکینگ‌های کافی برای پذیرایی از ماشین‌های بازدیدکنندگان هستند.

تاثیر موقعیت جغرافیایی در جذب مشتری مجتمع تجاری

سخن پایانی

به صورت خلاصه باید گفت که مجتمع های تجاری و خرده فروشی در عصر حاضر مکمل بسیار خوبی برای یکدیگر هستند و در واقع پاساژ‌ها با ویژگی‌ها و مزایایی که دارند، پذیرای همیشگی مشتریان و بازدیدکنندگان مختلف هستند که این امر همبه رواج فرنگ خرید در جوامع و هم به رشد و توسعه صنعت خرده‌فروشی در جهان و کشور ما کمک شایانی کرده است.

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *