PMS در مدیریت پارکینگ چه کمکی میکند و چه اجزایی دارد

PMS در مدیریت پارکینگ چه کمکی میکند و چه اجزایی دارد

امروزه با افزایش سرعت تکنولوژی و همچنین افزایش رشد جمعیت در جهان شاهد تعداد بسیار زیاد ماشین در جوامع بشری هستیم. بالارفتن استانداردهای زندگی و افزایش رفاه باعث تمایل بسیار زیاد افراد به استفاده از ماشین شده است. اما برای پارک کردن این تعداد ماشین در فضای شهری نیز باید فکری کرد. پارکینگ‌ها به همین منظور ساخته می‌شوند. اما مدیریت این پارکینگ‌ها با حجم بسیار بالای ماشین کار سختی است . استفاده از PMS در مدیریت پارکینگ و مدیریت بهره برداری مجتمع تجاری به کمک ما آمده است تا بتوانیم راحتتر پارکینگ‌ها را کنترل و مدیریت کنیم.

PMS در مدیریت پارکینگ چه کمکی میکند و چه اجزایی دارد

معرفی سیستم مدیریت پارکینگ یا به اختصار PMS

در اینجا می‌خواهیم به معرفی PMS ‌در مدیریت پارکینگ بپردازیم. به PMS سیستم مدیریت هوشمند پارکینگ،‌ اتوماسیون پارکینگ یا سیستم مکانیکی پارکینگ هم می‌گویند. این سیستم بر مبنای استفاده از حداکثر فضا برای پارک حداکثر ماشین استوار است. با توجه به این موضوع که در پارکینگ‌ها فضا، زمان و مکان حرف اول را می‌زند لزوم استفاده از PMS در مدیریت پارکینگ مشخص می‌شود.

مزایای استفاده از PMS در مدیریت پارکینگ

استفاده از این سیستم در مدیریت پارکینگ بسیار کمک کننده است. در زیر به بعضی از مزایای استفاده از سیستم PMS پرداختیم.

۱-استفاده از دتکتور

دتکتورها یا همان شناساگرها در انواع مختلفی مانند مافوق صوت،‌ مغناطیسی و حسگر دارای دوربین هستند که نشان دهنده فضاهای پر و خالی در پارکینگ‌ها است.

۲- اندیکاتورها

اندیکاتورها از وجود یا عدم وجود جای خالی در پارکینگ خبر می‌دهند و در ابتدای راهرو‌های پارکینگ نصب می‌شوند و در معرض دید رانندگان قرار می‌گیرند.

استفاده از تابلوهای نشانگر تعداد فضای خالی با کمک سیستم PMS

این تابلوها انواع مختلفی دارند و نشان دهنده جای خالی پارک هستند. در هر تقاطع در پارکینگ‌ها (جهات چپ، راست و مستقیم) این تابلوها وجود دارند و به راننده نشان می دهد که چه تعداد جای خالی در پارکینگ و در کدام جه موجود است و از سردرگمی رانندگان در پارکینگ‌های بزرگ جلوگیری می‌کند.

پیشنهاد مقاله؛
مدیریت بهره برداری, فروش و اجاره داری مرکز خرید آرمان

PMS در مدیریت پارکینگ چه کمکی میکند و چه اجزایی دارد

سیستم‌های مدیریت هوشمند پارکینگ

برای مدیریت پارکینگ سیستم‌های نرم افزاری وجود دارد که در زیر به معرفی آن‌ها پرداخته‌ایم و نقش PMS در مدیریت پارکینگ را بررسی کرده‌ایم.

یکی از موضوعاتی که در ابتدای ورود به پارکینگ با آن مواجه می‌شود کارت‌های ورودی برای پرداخت هزینه پارکینگ است. سیستم‌های مختلفی برای این منظور وجود دارد مانند:

۱- مدیریت پارکینگ RFID

هنگام ورود به پارکینگ یک کارت به شما داده می‌شود که با ارائه آن کارت و پرداخت هزینه می‌توانید از پارکینگ خارج شوید.

۲- مدیریت پارکینگ NFC

استفاده از این سیستم این امکان را برای شما ایجاد می‌کند تا هنگام خروج بتوانید هزینه پارکینگ را با موبایل خود پرداخت کنید.

استفاده از  یک سیستم مرکزی برای مدیریت و کنترل هر برنامه نرم افزاری مدیریت پارکینگی الزامی است تا در مواقع بحرانی مانند آتش سوزی یا زلزله بتوان به راحتی تجهیزات را کنترل کرد.

تکنولوژی PMS در مدیریت پارکینگ مجتمع های تجاری

PMS‌ و سیستم‌های مدیریت پرداخت در پارکینگ

یکی دیگر از کاربردهای PMS در مدیریت پارکینگ در بحث پرداخت هزینه پارکینگ است. بر اساس امکانات و تجهیزات این سیستم به دو صورت نیمه مکانیزه و تمام مکانیزه وجود دارد. در زیر به معرفی این دو سیستم می‌پردازیم.

سیستم نیمه مکانیزه در پرداخت هزینه

با توجه به این مطلب که این سیستم نیمه مکانیزه است به وجود نیروی انسانی نیاز است. بهتر است برای آشنایی به معرفی بخش‌های مختلف پارکینگ بپردازیم. هنگام استفاده از PMS در مدیریت پارکینگ می‌توانید بخش‌های سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی را کنترل کنید که در زیر به آن‌ها اشاره کردیم.

۱- گیت ورودی

پیشنهاد مقاله؛
مقابله با کرونا در مجتمع های تجاری

۲- گیت خروجی

۳- قابلیت‌های نرم افزار

معرفی گیت ورودی پارکینگ

۱-ارائه کارت ورودی:

به محض اینکه بخواهید وارد پارکینگ شوید یک کارت توسط اپراتور یا دستگاه به شما داده می‌شود. به دستگاه‌هایی که به طور تمام مکانیزه وظیفه تحویل کارت را به عهده دارند کارت دیسسپنسر گفته می‌شود.  کارت‌ها توسط اپراتور در دستگاه قرار می‌گیرد و تا زمان اتمام کارت‌های دستگاه نیازی به حضور اپراتور نیست.

۲-عکس برداری از پلاک خودرو

هنگام ورود به پارکینگ بعد از دریافت کارت یک عکس از خودرو و پلاک آن گرفته می‌شود که همراه با ساعت و تاریخ در بانک اطلاعاتی سیستم ذخیره می‌شود.

۳- بالا رفتن راه‌بند یا گیت ورودی

بعد از ثبت اطلاعات راه‌بند توسط اپراتور باز می‌شود. از شدن راه‌بند به صورت دستی و اتوماتیک است که انتخاب آن به نظر مدیران پارکینگ بستگی دارد.

تاثیر PMS در مدیریت پارکینگ مجتمع های تجاری

گیت خروجی پارکینگ

گیت خروجی برای خروج ماشین از پارکینگ تعبیه شده است که قبل از خروج ماشین اقداماتی باید انجام شود که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

۱- شناسایی خودرو

یکی از مهمترین بخش‌های مدیریت پارکینگ همین بخش است. چک کردن کارت ورود به پارکینگ و همچنین پلاک ماشین از سرقت‌های ماشین در پارکینگ‌ها جلوگیری می‌کند. با بررسی کارت و مشخص شدن هزینه و پرداخت آن می‌توانید از پارکینگ خارج شوید.

۲- اعلام هزینه قابل پرداخت

استفاده از PMS در مدیریت پارکینگ امکان استفاده از تکنولوژی را برای مدیریت کردن امور مربوطه برای اپراتورها و مدیران فراهم می‌کند. نمایش هزینه‌های پارکینگ می‌تواند به دو صورت انجام شود.

۱- نمایش روی صفحه LCD‌  با قابلیت نمایش همزمان هزینه و تصویر خودرو

پیشنهاد مقاله؛
بازاریابی و فروش

۲- نمایش روی صفحه اعلام هزینه به صورت سون سگمنت

۳- ثبت اطلاعات

بعد از تایید نهایی اطلاعات شما در نرم افزار ذخیره می‌شود.

۴- چاپ فاکتور

پرینت هزینه پارکینگ یک آیکون اختیاری است.

۵- بازکردن راه ‌بند

بعد از پرداخت هزینه راه بند باز می‌شود و شما از پارکینگ خارج می‌شوید.

سیستم پرداخت هزینه تمام مکانیزه

یکی دیگر از مزایای PMS در مدیریت پارکینگ استفاده از تجهیزات روز دنیا است. یکی از این تجهیزات سیستم پرداخت هزینه تمام مکانیزه است که استفاده از آن نیاز به نیروی انسانی ندارد و به گونه‌ای طراحی شده است که ترافیک را به صفر می‌رساند. این سیستم مکانیزه شامل بخش‌های زیر است.

۱- سرور دیتابیس: که وظیفه آن پردازش، ذخیره و محاسبه اعتبار است.

۲- مدیریت مرکزی: که وظیفه آن پردازش کارت، ثبت کارت یا لغو کارت ثبت شده است.

۳- تجهیزات ورودی و خروجی: که وظیفه آن مانیتور کردن ماشین‌های در حال ورود و خروج به پارکینگ و محاسبه هزینه است.

۴- سیستم اعتبار سنجی کارت و کنترل ورود و خروج ماشین به صورت اتوماتیک

کلام آخر

در جامعه امروزی و با توجه به حجم بالای ماشین‌ها نیاز به پارکینگ‌های سرپوشیده با مدیریت خوب به خوبی احساس می‌شود. استفاده از PMS ‌در مدیریت پارکینگ به متصدیان و مدیران در بالابردن بهره وری پارکینگ کمک شایانی می‌کند و باعث افزایش رضایت مندی مشتریان می‌گردد.و

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *